©2019 by Percom. Proudly created with Wix.com

Kata coaching

Wie aan lean denkt, denkt haast meteen aan Toyota. Dit Japanse bedrijf legde de basis voor wat we nu lean noemen en beoefenen. Een cruciaal deel van hun methode was de "kata" of het "dienend leiderschap".

Leren werken met kata heeft vele voordelen voor zowel je teams als je management. We verlaten de oude manier van denken waar de manager of de expert alles moest uitdenken en beslissen en kiezen voor een flexibele manier van werken waarbij continu verbeteren een doelgericht proces wordt. Hierbij zetten we we de inbreng en vorming van de medewerkers centraal.

Enerzijds is er de verbeter-kata. Dit is een bewezen effectief patroon van werken om oplossingen te ontwikkelen. Hierbij gaan de teams steeds zelfstandiger werken en streven naar verbetering. Er worden duidelijk lijnen uitgezet. Dit noemen we in lean "het ware noorden". Op basis van die visie zullen medewerkers de huidige situatie, de obstakels en het af te leggen traject kunnen vinden en verder uitwerken. We delen onze kennis, verruimen onze horizon en bouwen met kleine stapjes en een duidelijk plan aan de toekomst.

Anderzijds hebben we de coaching-kata. Als manager verandert je rol hierin totaal en leg je je steeds meer toe op de coaching cyclus. Die bestaat uit het stellen van de coaching kata Vragen door de coach aan de medewerkers die denken als verbeteraar. De verbeteraar gebruik zijn of haar storyboard (vergelijkbaar met een A3) om deze vragen te beantwoorden. Dat gebeurt op alle niveaus in de organisatie en laat je teams groeien naar een inventieve, adaptieve, lerende  organisatie